Experiències

BEQUES ERASMUS+ CURS 2016 - 2017

VIATGE A FINLÀNDIA

Javier Delgado García, professor del cicle formatiu d’Assistència al Producte Gràfic Imprès ha anat a Finlàndia dins el marc del projecte EuroFP Balears II.

Els objectius d’aquesta visita, que va començar el passat dimarts 4 d’abril i que va finalitzar el dijous 6 d’abril, han estat: conèixer el funcionament del sistema educatiu finlandès en l’àmbit de la formació professional i la formació del professorat, impulsar els intercanvis entre el professorat i organitzar espais perquè l’alumnat dels cicles formatius de l’escola pugin anar a fer la Formació en Centres de Treball a empreses de la ciutat de Turku.

L’experiència ha estat molt profitosa i ha permès establir bones relacions per coordinar l’intercanvi d’alumnes, així com compartir eines metodològiques en l’ensenyança de les arts gràfiques.

Més informació del projecte:

http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=2893328&coduo=7&lang=ca

BECA ERASMUS+ D’UN ALUMNE DE JOIERIA DE L’ESCOLA D’ART DE MENORCA

Manuel Mestre Rodríguez és un alumne del Cicle de Grau Mitjà de Joieria de l’Escola d’Art de Menorca que enguany ha gaudit d’una beca de mobilitat dins el programa europeu Erasmus+ per a realitzar pràctiques en països de la comunitat europea.

Aquesta mobilitat ha estat cofinançada mitjançant fons del programa Erasmus + de la Unió Europea adjudicats al projecte EuroFP Balears de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat del Govern Balear.

El programa Erasmus+ té com a objectiu una presa de contacte amb el món laboral en l’ àmbit europeu on l’alumne pot contrastar i completar els coneixements adquirits al Centre Educatiu amb la realitat laboral i empresarial del país d’acollida.

En aquest cas, Manuel s’ha desplaçat a Alemanya, a la comarca de Wendland al sud-est d'Hamburg, per a fer pràctiques per un periode de tres setmanes amb la joiera Anja Sanchez, coneixent de primera mà la seva feina i aprenent noves tècniques.

Un cop acabades les seves pràctiques, Manuel es va mostrar molt satisfet i va trobar molt enriquidora l’experiència tant pel fet de viatjar i conèixer el món de la joieria d'altres països europeus com pels coneixements adquirits durant la seva estada. Detaca la interacció amb altres artesans i artistes alemanys i l'entorn natural on es va desenvolupar.

Amb aquesta experiència Manuel Mestre ha complert el seu període de pràctiques formatives després de completar els dos cursos del Cicle Formatiu de Joieria Artística.